2013-12-11 10:42:24• hírek • Szatmár.ro

Megnyílt a Kárpát Régió Üzleti Hálózat irodája

Kedden került sor a Kárpát Régió Üzleti Hálózat szatmárnémeti irodájának megnyitójára, amelyiken Szathmáry Kristóf, a  magyarországi Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára is tiszteletét tette.

A Kárpát Régió Üzleti Hálózat célkitűzése, hogy elősegítse a kelet-közép-európai országok gazdasági nyitását egymás irányába, és hozzájáruljon ahhoz, hogy ez a térség egy európai szinten is elismert, összefonódó és erős gazdasági régióvá fejlődjön. A hálózat üzletfejlesztési irodákat foglal magában, melyek a Kárpát-medence kis- és középvállalkozásai között hidat képezve segítséget nyújtanak a határokon átívelő kereskedelmi és befektetési kapcsolatok építésében.

- A Kárpát Régió Üzleti Hálózat terveink szerint a jövőben nem csak a Kárpát-medencében, hanem a Kárpátok külső bérceire is kiterjedve segíti majd a magyar vállalkozások üzleti lehetőségeit. A magyar vállalkozásokat ebben ez esetben úgy kell érteni, hogy nem csak a magyarországi vállakozók, hanem azok a magyar nemzetiségű válllakozók is, akik ebben az esetben Erdélyben élnek, de magyar állampolgársággal (is) rendelkeznek - magyarázta Szathmáry Kristóf, a magyarországi Nemzetgazdálkodási Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára.

Ez az üzleti hálózat az iroda megnyitásával már magába foglalja Szatmárnémetit is. A hálózat elsősorban információkat, segítséget nyújt a magyar kis- és középvállalkozásoknak, amelyek gazdasági lehetőségeit meghaladná az, hogy mondjuk önálló pályázatfigyelést működtessen. Ezenfelül üzleti partner keresésben is segítenek - aki betér az irodába, annak nem csak magyarországi üzleti partnert tudnak ajánlani, hanem például felvidéki, vajdasági vállalkozásokat. Egy olyan hálózatból kaphat információkat, amely lefedi a kárpát-medencei magyarság egész területét. Az üzleti hálózat már két éve működik sikeresen: volt már rá példa, hogy ezen keresztül sepsiszentgyörgyi cég szlovákiai partnereket talált és bemutatkozási lehetőséghez jutott.

A hálózatnak Romániában Kolozsváron, Nagyváradon, Székelyudvarhelyen, Sepsiszentgyörgyön és immár Szatmárnémetiben van irodája. Szlovákiában Dunaszerdahelyen és Kassán, Szlovéniában Lendván, Ukrajnában Ungváron és Beregszászon, Szerbiában Szabadkán és Újvidéken, Horvátországban pedig Eszéken van jelen a Kárpát Régió Üzleti Hálózata.

Az I C. Brateanu utca 1 szám alatti épület második emeletén található iroda hivatalos megnyitóját egy rövid gazdasági konferencia előzte meg, amelynek helyszíne az Astoria Szálló étterme volt.

Konferenciához kapcsolódott a szatmárnémeti Kárpát Régió Üzleti Hálózat megnyitása

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: